Mercedes-Benz 300 SEL Golfstaten editie


MultiClassics biedt aan: een prachtige Mercedes-Benz 300 SEL die in 1991 nieuw werd geleverd aan de dochter van de toenmalig emir van Doha, Qatar. Een vrijwel unieke auto die zeker op het lijstje van de echte Mercedes-verzamelaar hoort te staan.

 

Deze verlengde S-Klasse van de W140-serie is full option uitgerust en beschikt tevens over een aantal zeldzame opties die hij dankt aan zijn Golfstaten Editie. Hieronder vallen onder andere de volledig elektrisch verstelbare gordijnen aan de zij- en achterkant, die alleen aan koningshuizen en andere prominente instellingen werden geleverd. Verder is hij vanzelfsprekend ook uitgerust met de gebruikelijke luxe opties die een S-klasse hoort te hebben zoals climate control, een groot elektrisch bedienbaar schuifdak, elektrisch bedienbare voorstoelen en achterbank, notenhouten inleg, elektrische ramen en spiegels, Cruise Control, een originele Becker Mexico radio met afstandbediening (in originele verpakking) en een van de eerste vormen van Park Distance, welke werkt door middel van uitschuifbare paaltjes op de achterste hoeken van de auto. De schitterende kleur (Beryll Grün) is slechts beperkt geleverd en daardoor zeer zeldzaam.

 

De 3.2 liter zes-in-lijn met 231 pk zorgt ervoor dat deze 300 SEL zeer vlot rijdt en zelfs nog relatief zuinig te noemen is. Het rijcomfort is fenomenaal door de soepele automatische versnellingsbak en een veercomfort dat kan concurreren met luchtvering (double wishbone voor en Multi-Link achter).

 

Deze 300 SEL heeft slechts één Nederlandse eigenaar gehad die er ruim 180.000 km mee heeft gereden. Hierbij is het onderhoud altijd door een Mercedes-specialist uitgevoerd. De auto is volledig roestvrij, alles werkt en alles verkeert in topstaat. Er zit een nieuwe apk op en deze zomer is er nog probleemloos 2.800 km mee naar Frankrijk gereden. In Juni is hij nog getaxeerd op €17.000.

 

Deze combinatie van zeldzame opties, een prachtige kleur en aparte historie maken deze Mercedes werkelijk uniek. Kom gerust eens langs voor een proefrit en een lekker bakje koffie!

 

Inruil of ruil is bespreekbaar.

Vraagprijs: €12.750