Mercedes-Benz 450SL


Een van de meest zeldzame wagens uit de SL-serie van Mercedes is de 450SL. In de eerste instantie ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, werd de 450 geleverd met een 4.5 liter V8. Door het grote koppel besloot Mercedes dat er geen handbak in zou komen. De 450's zijn dus altijd automaten. In 1973 werd de 450 ook beschikbaar in Europa, met wat meer vermogen (225 pk in plaats van 217 pk) en wat meer koppel.

De 450SL die bij MultiClassics is opgebouwd is van 1980. De auto is volledig gerestaureerd en zo origineel mogelijk gehouden. Het is een auto in concoursstaat en er zijn maar weinig 450SL's die aan deze auto kunnen tippen.


Voor het spuiten moet de 450SL eerst geschuurd worden. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe laklagen perfect hechten. Eventuele oneffenheden in het plaatwerk worden met plamuur helemaal strak gemaakt. Dit hoeft amper bij deze wagen omdat het plaatwerk in zeer goede staat verkeert.


De Mercedes helemaal ingepakt bij de spuiter. De 450SL wordt weer in zijn originele lichtblauwe kleur gespoten. De rode kleur op de deurpanelen is de grondlaag die voor bescherming en betere hechting van de glanslaag zorgt.


Vlak na het spuiten weer terug bij MultiClassics voor de assemblage.


Het eindresultaat is een van de mooiste 450SL's die wij ooit hebben gezien. De auto is al zeldzaam, maar in deze staat zie je ze al helemaal nooit!