vw kever cabriolet 1303LS


In de jaren zeventig maakte Volkswagen de grootste aanpassing aan de Kever. Naast de “gewone” Kever werden ook de 1302- en 1303-modellen gebouwd die Volkswagen zelf Superkevers noemde. De 1303 sedan is gebouwd van augustus 1972 tot en met juli 1975 en de 1303 cabriolet tot en met januari 1980. Het 1303-model had onder andere veel meer bagageruimte, een kortere draaicirkel en een opvallende bolle voorruit die bijna de helft groter was dan die van zijn voorganger.


Deze prachtige kever cabriolet met half automatische versnellingsbak komt uit Italië. Met dank aan het droge Italiaanse klimaat is de 1303 vrijwel roestvrij. Sinds 2001 is de auto in Nederland en heeft deze altijd binnen gestaan. Ondanks de goede staat van de auto viel er nog een hoop te perfectioneren. Het interieur is flink onder handen genomen om de auto te herstellen naar de originele staat. Deze kever cabriolet gaat nog vele kilometers maken op Texel.


Het interieur is gedemonteerd en de raammechanismen zijn gangbaar gemaakt.  Mede is de bedrading aangepast en zijn er nieuwe instapdrempels geplaatst. Ook hebben wij diverse chrome lijsten vervangen en de kachelbediening gerepareerd. De kever is voorzien van een bijpassende radio en de velgen zijn gespoten.
De Kever  Cabriolet is gedeeltelijk gespoten om steenslag te verwijderen. Ook is het raam er tijdelijk uit geweest om te voorkomen dat de raamrubbers mee werden gespotenDe Kever Cabriolet is volledig gepolijst en gewaxt.