bmw 520i


Niet al te lang geleden werden wij benaderd met de vraag of wij interesse hadden in een BMW 520i van de E34-serie. Nu is dit niet zo'n hele speciale auto, maar toen ons verteld werd dat deze BMW al ruim tien jaar in een schuur stilstond, was onze interesse gewekt. Een barnfind doen is natuurlijk de droom van elke autoliefhebber.

 


De man die ons benaderde vertelde dat de BMW van zijn vader is geweest. Die heeft er jaren mee gereden en heeft de auto vervolgens droog opgeborgen. De vader was helaas overleden, wat ook de reden is dat de BMW een nieuwe eigenaar zocht. Wij gingen op bezoek bij de oude boerderij waar de auto opgeborgen stond.

 

De wagen zag er exact zo uit als je zou verwachten van een auto die al tien jaar stilstaat: niet best. Een dikke laag stof bedekte de auto en allerlei meubelstukken waren tegen de auto aan gezet. Nadat we wat opgeruimd hadden, besloten we de auto maar gewoon te proberen te starten. Als de auto loopt, hoeven we hem ook niet op de kar te zetten. Natuurlijk moesten we een startaccu gebruiken, want de accu van de BMW had het leven al zo'n negen jaar geleden gelaten. Tot onze verbazing was dit ook echt het enige wat we hoeften te gebruiken, want na ongeveer vijf seconden te starten sloeg de zescilinder al aan. Erg soepel liep hij niet, want de brandstof was natuurlijk al lang over datum, maar desalniettemin liep hij wel.

 


We hadden het geluk dat het even droog was, want het had al de hele dag geregend. De boerderij is niet ver van ons bedrijf af, dus we besloten de BMW gewoon terug te rijden. Het was een nogal oncomfortabel ritje door de uitgedroogde banden en de haperende motor, maar leuk was het wel om met een auto te rijden die zo uit de schuur komt! Onder het rijden begon de regen weer en werd de auto door de natuur even schoongespoeld. Helaas bleek de tank wel leeg te zijn, iets waar we ongeveer 100 meter van de garage af achterkwamen. Bijtanken in de stromende regen dus! Gelukkig staat hij nu bij MultiClassics. Wachtend op de volgende stap...