citroën CX 25 GTI Turbo


Deze CX25 GTI Turbo is op ons pad gekomen toen wij een ander project van ons ophaalden. De man die de CX ambulance had staan bood ons ook deze GTI Turbo aan. Als echte liefhebbers konden wij dit aanbod natuurlijk niet afslaan.

 

Deze CX 25 GTI Turbo is een zeldzame auto, vooral omdat hij behoort tot de tussenmodellen. Deze CX zit tussen de eerste en de tweede versie en heeft dus van beiden wat. Het mooie is dat de auto het uiterlijk heeft van de eerste serie. Dit betekent dat hij stalen bumpers heeft in plaats van de plastic bumpers van de tweede serie. In het interieur heeft de auto echter meer weg van de tweede versie, wat betekent dat hij strakker en comfortabeler is door bijvoorbeeld het nieuwere dashboard. 

 

Deze echte youngtimer is serieus snel en erg gaaf om mee te rijden. Je moet even wennen aan het feit dat de hydraulische stuurbekrachtiging het stuur altijd naar het midden terugbrengt. Ook is de bediening van de knipperlichten vreemd doordat het knoppen zijn bovenop het dashboard. Een unieke ervaring. 

 

Aan deze auto moet wel wat gebeuren. Vooral te zien is dat de auto ooit een kleine parkeerschade heeft gehad aan de rechterkant. Hierdoor heeft iemand besloten er een deur van een Pallas in te zetten. De auto is wel keihard en roestvrij. Omdat hij zo lekker rijdt zijn we er mee naar de ICCCR (International Citroën Club Cars Rally) gereden!

De auto is totaal gestript om gespoten te worden. Doordat de CX erg lang opgeslagen heeft gestaan zaten er wat krasjes en putjes in het dak. De auto is hierom gedeeltelijk overgespoten in de originele zilvergrijze kleur. Onder is hij te zien op weg naar de spuiter.

De beschadigde deur aan de rechterkant hebben wij vervangen door een smetteloos origineel exemplaar. Ditzelfde is ook gebeurd met de achterklep, omdat deze een roestplekje had op een van de hoeken. We streven naar een perfecte, maar vooral originele auto!

Hieronder staat de CX bij de spuiter. Inmiddels is hij weer terug en hij ziet er prachtig uit! Het hemeltje is opnieuw bekleed, waardoor het hele interieur nu in een prachtige staat verkeert. De opbouwfase is begonnen, wat betekent dat we in de eindfase zitten!